.st0{fill:#FFFFFF;}

Dit kun je verwachten van het bedrijf Evi van Lanschot 

 juni 24, 2024

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit kun je verwachten van het bedrijf Evi van Lanschot

Veel van onze lezers hebben de naam Evi van Lanschot al eens gehoord, en anderen zijn zelfs al actief via dit bedrijf. Zoals je wellicht weet levert Evi van Lanschot financiële diensten aan consumenten en ondernemers. Het bedrijf zag in 2013 het levenslicht en is een onderdeel van Van Lanschot Kempen N.V., de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland. Evi van Lanschot werd door het moederbedrijf opgezet als apart bedrijf, met een vernieuwend online platform voor sparen en beleggen. Via het platform van Evi kun je zelf je vermogen aanwenden om te sparen of te beleggen, en alles zelf regelen. Evi richt zich bij haar dienstverlening specifiek op jonge consumenten en ondernemers, die nog moeten beginnen met het opbouwen van vermogen. Laten we eens kijken welke financiële diensten je onder meer kunt afnemen bij Evi van Lanschot, en bezie zelf of er ook een dienst bijzit die jou verder kan helpen.

Beleggen voor je pensioen

Tegenwoordig hoor je het steeds vaker: een pensioentekort (ook wel pensioengat genoemd). Een pensioentekort wil zeggen dat je te weinig pensioen hebt op het moment dat je pensioen ingaat. Simpel gezegd kom je als dit aan de orde is maandelijks geld tekort. Dit is zeer vervelend, want als je met pensioen gaat heb je misschien nog wel 15 tot 30 jaar voor je liggen. Op dat moment werk je niet meer, en heb je bovendien een leeftijd dat je nog maar heel weinig kunt veranderen aan je maandelijkse inkomsten. Door je pensioen op jonge leeftijd al goed te regelen, kun je voorkomen dat je in de toekomst tegen een pensioentekort aanloopt.

Evi van Lanschot is een van de meest bekende partijen in Nederland, waarbij je zelf kunt beleggen voor je pensioen. Je kunt helemaal zelf bepalen wanneer en hoeveel geld je inlegt. Ideaal is ook dat je complete inleg aan gelden fiscaal aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Dit levert je dus nog een voordeel op van 37%, of zelfs een voordeel van bijna 50% van je bij Evi ingelegde gelden voor pensioenopbouw, als je met je inkomen in de hoogste belastingschijf valt. Je hebt bij Evi gelukkig zelf helemaal de controle over hoe je pensioen opbouwt, en je bent in dat geval niet afhankelijk van de overheid of van een werkgever die je pensioen regelt. Zowel ondernemers als mensen in loondienst kunnen gebruik maken van pensioenbeleggen via Evi.

Wil je weten hoeveel pensioen je kunt laten uitkeren, door via Evi van Lanschot te beleggen? Gebruik dan de slimme rekenmodule op de website, die een goede adviseur voor pensioen is. Hier kun je heel handig je huidige leeftijd invoeren, een eventuele eerste inleg, en je gewenste maandelijkse inleg. Je krijgt dan precies te zien hoeveel eindkapitaal je met je inleg op hebt gebouwd, tegen de tijd dat je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt. Naast het eindkapitaal zie je ook het verwachte bruto maandinkomen dat je dan als pensioen uitgekeerd krijgt, onder een gemiddeld scenario. Door de rekenmodule meerdere malen te doorlopen met verschillende gegevens, kun je precies zien welke maandinleg je nodig hebt om de beoogde maandelijkse pensioenuitkering te bereiken.

Bij Evi Pensioenbeleggen stel je zelf je beleggingen samen, en beheer je je beleggingen zelf, zonder advies van Evi, hoewel het platform van Evi je natuurlijk wel een richtsnoer kan geven in de lijn van beleggen die je wilt opzetten en volgen. Pensioenbeleggen via Evi is daarmee geschikt voor mensen die zelf al enige ervaring hebben met beleggen, en die zelf de financiële risico’s kunnen dragen van pensioenbeleggen.

Zelf beleggen

Wil je zelf je geld beleggen, voor welk doel dan ook, dan is het platform van Evi van Lanschot ook het juiste platform. Je kunt namelijk helemaal zelf je fondsen kiezen, en al vanaf een inleg van 1.000 euro (of meer) kun je aan de slag. Allereerst zijn er de kant-en-klare mixfondsen Evi Go en Evi ONE, waarbij fondsmanagers van respectievelijk Van Lanschot Kempen en Robeco je inlegde gelden beleggen. Beide oplossingen zijn handig voor als je wel wilt beleggen, maar je zelf niet je beleggingsportefeuille wilt samenstellen. Je hoeft alleen maar aan te geven met welk risicoprofiel je wilt beleggen. Uiteraard rekent Evi wel wat kosten hiervoor, maar die zijn laag te noemen. Je kosten liggen tussen de 0,91% en de 1,46% per jaar, afhankelijk van welk mixfonds je kiest en hoe defensief of offensief je wilt beleggen. 

Wil je toch liever geheel zelf beleggen, en helemaal zelf bepalen in welke fondsen je belegd? Dan is Evi Self Select voor jou de beste oplossing. Je kunt je beleggingsportefeuille dan helemaal zelf inrichten, precies zoals jij dat wenst. Ook dit is mogelijk vanaf een inleg van 1.000 euro, en is daarmee beslist laagdrempelig te noemen.

zelf beleggen

Vermogensbeheer

Evi van Lanschot biedt ook vermogensbeheer aan, en wel onder de noemer ‘Evi Beheer’. Dit is online vermogensbeheer met persoonlijke aandacht. Vermogensbeheer is een financiële dienst die precies omgekeerd ten opzichte van zelf beleggen, want laat je je vermogen beheren binnen een oplossing voor vermogensbeheer, dan kiezen experts met zeer veel beleggingservaring hoe jouw geld wordt belegd. Je kunt al instappen door een bedrag in te leggen van minimaal 10.000 euro. Eerst stelt Evi een beleggingsprofiel voor je op, aan de hand van een kort onderzoek van 15 vragen. Daar rolt dan een beleggingsvoorstel uit. Ben je hier content mee, dan kun je via Evi Beheer een online rekening openen, en een eerste inleg doen. Daarna gaan je vermogensbeheerders voor je aan de slag, om je vermogen zo goed mogen te beleggen, zodat je zoveel mogelijk kapitaal opbouwt. Met de speciale Evi app houd je controle over je vermogen, en kun je snel zien hoe je vermogensopbouw ervoor staat, extra stortingen doen, en bovendien blijf je met de app op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de financiële markt.

Nog meer diensten via ‘Vermogensregie’

Waar andere financiële dienstverleners stoppen, gaat Evi verder. Onder de noemer ‘Vermogensregie’ kun je via Evi ook allerlei andere financiële zaken regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schenkingen aan je kinderen of kleinkinderen, waarvoor Evi zelfs een gemakkelijke en handige schenking rekentool heeft ontwikkeld, die je op de website kunt uitvoeren. Ook als je zelf een erfenis ontvangt of je nalatenschap wilt regelen, kan Evi je uitstekend van dienst zijn. 

Wil je weten welke diensten Evi nog meer aanbiedt? Kijk dan even op hun website. In het hoofdmenu van de website staan alle diensten opgesomd, onder een aantal aparte menu items.

Gerelateerde berichten

Laat een comment achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}