.st0{fill:#FFFFFF;}

Hierom is crypto nog een goede investering in 2024 

 juli 10, 2024

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hierom is crypto nog een goede investering in 2024

Zit je eraan te denken te investeren in cryptocurrencies? Dan denk je misschien dat je 15 jaar te laat bent, maar niets is minder waar. Het is nog altijd een goed moment om in te stappen. Maar dan moet je wel weten waar je aan toe bent. Waarom is crypto nog altijd een prima investering in 2024?

Je kunt nog steeds rendement behalen

Ook in 2024 kun je nog steeds een goed rendement behalen op cryptocurrencies. Vooral Bitcoin en Ethereum zijn nog altijd in trek. Het zijn ook meteen de twee munten die de grootste volatiliteit kennen. Is de ene dag je crypto maar bar weinig waard, kan dat de volgende dag fors meer zijn. Die volatiliteit kan juist zorgen voor hoge rendementen.

De rendementen van cryptocurrencies zijn niet te vergelijken met die van traditionele investeringen als aandelen of obligaties. De beleggers die er al vroeg bij waren met Bitcoin, hebben flinke rendementen behaald. Maar ook in 2024 is het nog niet te laat om in te stappen. Investeren in Bitcoin kan je nog steeds veel geld opleveren, als je slim handelt. Doe wel eerst onderzoek, en bedenk of de voordelen voor jou opwegen tegen de nadelen.

De techniek staat niet stil

Crypto is inmiddels een volwassen markt geworden. De techniek wordt nog altijd doorontwikkeld. De blockchain-technologie is niet te evenaren. Het heeft veel potentie om verschillende industrieën te transformeren. Combineer dat met de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie, en je hebt een powerhouse staan. Investeren in cryptocurrencies betekent investeren in innovatie en de toekomstige toepassingen ervan.

Bij crypto denken we vooral aan geld, maar eigenlijk behelst het nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan smart contracts, het decentrale stelsel en non-fungible tokens (NFT’s). Het geeft maar aan hoe veelzijdig crypto nog altijd is.

Het is een inclusiever stelsel dan traditioneel geld

Tegenwoordig zijn diversiteit en inclusie heel belangrijk voor investeerders. Doordat cryptomunten via een decentraal stelsel werken, is het een goed alternatief voor traditionele systemen. Met crypto maakt het niet uit op welke grond je geboren bent. In veel ontwikkelingslanden hebben veel mensen geen toegang tot bancaire diensten, terwijl crypto exchanges iedereen accepteren. Bovendien zorg je middels Ethereum staking voor meer veiligheid in de handel in cryptomunten. Je laat dan munten in je wallet staan, die kunnen worden gebruikt om transacties op het netwerk te verifiëren.

Investeer je in crypto, dan investeer je ook in meer financiële inclusie, in een duurzamer en eerlijker systeem, en in meer toegang tot financiële middelen voor iedereen. Je vermindert namelijk de macht van gecentraliseerde financiële instellingen en geeft meer autonomie aan individuen.

Gerelateerde berichten

Laat een comment achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}