.st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe werkt leasen via een werkgever? 

 februari 29, 2024

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe werkt leasen via een werkgever?

Leasen via je werkgever kan een aantrekkelijke optie zijn als je op zoek bent naar een nieuwe auto of zelfs een fiets. Maar hoe werkt dit precies en wat zijn de voordelen ervan?

In deze blog gaan we dieper in op hoe het proces werkt, wat zakelijk leasen inhoudt en wat de kosten zijn. Daarnaast bekijken we ook hoe je mogelijk zelfs een fiets kunt leasen via je werkgever.

Wat is zakelijk leasen?

Zakelijk leasen is een regeling waarbij een werkgever een leaseauto ter beschikking stelt aan een werknemer als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket.

Dit betekent dat de werknemer de auto kan gebruiken voor zakelijke en/of privédoeleinden tegen een maandelijkse vergoeding. De werkgever blijft in dit geval eigenaar van de auto en draagt de kosten voor onderhoud, verzekering en belastingen.

Hoe werkt leasen via een werkgever?

Hoe werkt leasen via een werkgever? Leasen via een werkgever begint meestal met het selecteren van een auto binnen het budget en de voorwaarden die zijn vastgesteld door de werkgever. Nadat de keuze is gemaakt, wordt er een leasecontract opgesteld waarin alle details, waaronder de looptijd van het contract, de maandelijkse kosten en eventuele extra’s, worden vastgelegd.

Vervolgens wordt de auto besteld en afgeleverd aan de werknemer. Gedurende de looptijd van het leasecontract betaalt de werknemer een vast bedrag per maand aan de werkgever voor het gebruik van de auto.

Aan het einde van het contract kan de werknemer ervoor kiezen om de auto over te nemen, terug te geven of een nieuw leasecontract af te sluiten voor een andere auto.

Wat kost een leaseauto?

De kosten van een leaseauto kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het type auto, de looptijd van het leasecontract, het aantal kilometers dat je verwacht te rijden en eventuele extra opties.

Over het algemeen betaal je een vast bedrag per maand dat alle kosten dekt, behalve brandstof en eventuele boetes. Dit bedrag kan tussen de €280 euro tot €3200 euro per maand zijn.

Fiets leasen via werkgever

Naast auto’s bieden sommige werkgevers ook de mogelijkheid om een fiets te leasen als onderdeel van het mobiliteitsbeleid. Dit kan een geweldige optie zijn voor werknemers die dicht bij hun werk wonen en milieuvriendelijker willen reizen.

Met een fietslease regeling kunnen werknemers een kwalitatieve fiets aanschaffen en deze gebruiken voor woon-werkverkeer tegen gunstige voorwaarden.

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf kiezen welke auto ik lease via mijn werkgever?

Ja, in veel gevallen kun je zelf kiezen welke auto je wilt leasen, binnen de voorwaarden en het budget dat door je werkgever is vastgesteld.

Moet ik bijdragen aan de kosten van de leaseauto?

Ja, meestal wordt er een bijdrage gevraagd van de werknemer voor het privégebruik van de leaseauto. Dit bedrag wordt maandelijks ingehouden op je salaris.

Kan ik accessoires toevoegen aan mijn leaseauto?

Dit kan variëren per leasebedrijf en werkgever, maar vaak is het mogelijk om bepaalde accessoires toe te voegen aan je leaseauto tegen een meerprijs.

Gerelateerde berichten

Laat een comment achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}