.st0{fill:#FFFFFF;}

Impact bedrijfsveiligheid op de werkcultuur 

 juni 10, 2024

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Impact bedrijfsveiligheid op de werkcultuur

Bedrijfsveiligheid is meer dan alleen verplichte protocollen, regels en richtlijnen. Het vormt de basis van een sterke organisatiecultuur. Een sterke cultuur waar veiligheid voorop staat, motiveert werknemers om verantwoordelijkheid te nemen en bewust met risico’s om te gaan. Een organisatiecultuur waarbij de veiligheid als zeer belangrijk wordt neergezet, is een goed voorbeeld voor alle medewerkers. Het zorgt ervoor dat werknemers samen voor een veilige werksfeer willen zorgen. Veiligheid waarborg je immers samen. Dit creëert een vertrouwde omgeving. Medewerkers voelen zich gewaardeerd omdat hun welzijn en veiligheid zeer serieus wordt genomen.

Risicobewustzijn

Met cursussen op gebied van bedrijfsveiligheid wordt ook gewerkt aan het risicobewustzijn van het personeel. Door allerlei scenario’s na te lopen, kan een werknemer getraind worden om mogelijke gevaren en risico’s op tijd te herkennen. De medewerker leert om in zijn achterhoofd altijd bezig te zijn met de gevolgen van zijn acties. Dit resulteert in een veilige werkomgeving in fabrieken in de industrie.

Praktijkgerichte cursus

Voor medewerkers die aan elektrische installaties werken is de praktijkgerichte nen 3140 vp cursus ontwikkeld. Deze cursus wordt gericht op medewerkers in uw organisatie die een elektrotechnische vooropleiding hebben gevolgd, zoals elektromonteurs of mechanische monteurs. Een cursus als deze wordt speciaal ontwikkeld voor medewerkers in de industrie. Het is namelijk essentieel dat medewerkers op veilige wijze hun kennis en vaardigheden kunnen verbeteren. Er wordt daarom gewerkt met praktische opstellingen, waarbij er aandacht wordt besteed aan het onderhoud van elektrische installaties en mogelijke gevaren en risico’s die zich tijdens het werk kunnen voordoen.

Efficiënte 1-daagse training

Deze opleiding wordt bij cbt resultaat uit opleiden gegeven als 1-daagse training. In deze training worden de wet- en regelgeving, elektrische risico’s en elektrotechnische werkzaamheden doorgenomen. Met het behalen van de cursus ontvangt de deelnemer een certificaat dat drie jaar geldig is. Na deze periode moet een herhalingscursus worden gevolgd voor het opnieuw behalen van dit certificaat. Hiervoor is Cbt de perfecte opleidingspartner. Met jaren ervaring in het geven van cursussen en opleidingen voor de industrie, is Cbt een zeer ervaren partij.

Gerelateerde berichten

Laat een comment achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}