.st0{fill:#FFFFFF;}

Het vermogen van Dick Schoof: Dit is hoe rijk Dick is! 

 mei 30, 2024

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Het vermogen van Dick Schoof: Dit is hoe rijk Dick is!

Als een duveltje uit een doosje was hij daar in 1 keer: Dick Schoof. Dick Schoof (67) is kandidaat-premier van onze nieuwe coalitie. 

Sinds dit nieuws naar buiten is gebracht zie je de naam van Dick overal voorbij komen. Logisch natuurlijk want wellicht is dit onze nieuwe premier.

Maar hoe zit het eigenlijk met het vermogen van Dick Schoof? Hoe rijk is deze kandidaat-premier precies en heeft hij het eigenlijk allemaal goed voor elkaar? Je ontdekt het in dit artikel!

Wie is Dick Schoof?

Voor we je gaan vertellen hoe rijk Dick Schoof is, vertellen we je graag iets meer over de persoon Dick Schoof. Wie is hij en hoe groeide hij op? 

Vroege Leven en Onderwijs

Dick Schoof werd geboren op 8 maart 1957 in Santpoort, een dorp in de gemeente Velsen in Noord-Holland. Na zijn middelbareschooltijd begon hij in 1975 aan een studie planologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze studie voltooide hij in 1982.

Vroege Carrière

Na zijn afstuderen begon Schoof zijn loopbaan bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), waar hij van 1982 tot 1988 als beleidsmedewerker werkte. Hier deed hij waardevolle ervaring op in het ontwikkelen en implementeren van beleidsplannen voor lokale overheden.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

In 1988 maakte Schoof de overstap naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hij bekleedde hier diverse functies en werkte aan het vormgeven van het beleid binnen dit departement. Zijn tijd hier duurde tot 1996, toen hij de kans kreeg om zich verder te ontwikkelen binnen het ministerie van Justitie.

Ministerie van Justitie en IND

Bij het ministerie van Justitie bekleedde Schoof de functie van plaatsvervangend secretaris-generaal van 1996 tot 1999. Vervolgens werd hij hoofddirecteur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), een positie die hij van 1999 tot 2003 vervulde. In deze periode speelde hij een cruciale rol in het beheer van immigratie- en naturalisatieprocessen in Nederland.

Binnenlandse Zaken en Nationale Politie

Van 2003 tot 2013 bekleedde Dick Schoof diverse functies bij de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie en Veiligheid. Een van zijn belangrijkste bijdragen in deze periode was zijn betrokkenheid bij de vorming van de Nationale Politie, een ingrijpende reorganisatie van de Nederlandse politie die gericht was op een efficiënter en effectiever politiebestel.

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid

In 2013 werd Schoof benoemd tot Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). In deze rol was hij verantwoordelijk voor het coördineren van de inspanningen van Nederland om terroristische dreigingen te identificeren en te neutraliseren. Hij bekleedde deze positie tot 2018.

Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Van 2018 tot 2020 was Dick Schoof directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Hier leidde hij de Nederlandse inlichtingendienst in haar missie om de nationale veiligheid te waarborgen tegen diverse dreigingen, waaronder spionage, cyberaanvallen en terrorisme.

Secretaris-Generaal Ministerie van Justitie en Veiligheid

Sinds 1 maart 2020 is Schoof de secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid. In deze functie is hij de hoogste ambtenaar binnen het ministerie en verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en coördinatie van alle werkzaamheden binnen dit departement.

Persoonlijk Leven

Dick Schoof was jarenlang lid van de Partij van de Arbeid (PvdA), maar is inmiddels partijloos. Hij heeft uit een eerder huwelijk twee volwassen dochters. Zijn carrière wordt gekenmerkt door een toewijding aan de openbare dienst en een voortdurende inzet voor de veiligheid en het welzijn van Nederland.

Wat is het vermogen van Dick Schoof?

Het exacte vermogen van Dick Schoof is niet bekend. Echter, gezien zijn lange en indrukwekkende carrière in diverse hoge functies binnen de Nederlandse overheid, kan worden aangenomen dat hij een aanzienlijk inkomen heeft vergaard.

Als secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid en voormalige directeur van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, evenals zijn andere leidinggevende posities, heeft hij naar alle waarschijnlijkheid een solide financiële positie opgebouwd.

Wat is het salaris van Dick Schoof?

Het salaris van Dick Schoof in zijn huidige functie als secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid is niet publiekelijk bekend. Mocht hij echter premier van Nederland worden, kan hij rekenen op een salaris van €189.210 per jaar. Dit bedrag is inclusief 8% vakantiegeld en een 8,3% eindejaarsuitkering (Rijksoverheid).

Gezien zijn lange carrière in diverse hoge overheidsfuncties, heeft Schoof waarschijnlijk een aanzienlijk inkomen opgebouwd door de jaren heen.

Is Dick Schoof Miljonair?

Of Dick Schoof miljonair is, blijft lastig om te zeggen. We hebben een uitgebreid onderzoek gedaan, maar kunnen maar weinig informatie vinden over de financiën van Dick Schoof. 

Het blijft dus gissen of Dick Schoof daadwerkelijk miljonair is. 

Veelgestelde vragen Dick Schoof

Welke functies heeft Dick Schoof bekleed?

Dick Schoof heeft diverse hoge functies bekleed, waaronder directeur-generaal van de AIVD, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, en secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Waar is Dick Schoof geboren?

Dick Schoof is geboren op 8 maart 1957 in Santpoort, een dorp in de gemeente Velsen in Noord-Holland.

Wat zijn de politieke voorkeuren van Dick Schoof?

Dick Schoof was jarenlang lid van de Partij van de Arbeid (PvdA), maar is inmiddels partijloos.

Gerelateerde berichten

Laat een comment achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}